Як забрати документи про розлучення з іншого міста без поїздки
Cytat z CichyWędrowiec data 8 lipca 2026, 13:24Потребую реальної поради від тих, хто стикався з подібним. Розлучався кілька років тому через суд в Одесі, там же була і реєстрація. Після того одразу переїхав жити і працювати до Києва. Зараз мені терміново знадобився оригінал паперу з РАЦСу для оновлення деяких особистих даних та правочинів. На руках маю тільки стару ксерокопію, а самого оригіналу так нікого і не забирав. Спеціально їхати в Одесу через це взагалі немає можливості, робота тримає, та й фінансово така поїздка заради одного папірця вийде недешево. Підкажіть, чи можна якось дистанційно вирішити це питання перебуваючи в Києві? Скільки часу триває такий міжобласний запит, якщо робити через державні органи?
Потребую реальної поради від тих, хто стикався з подібним. Розлучався кілька років тому через суд в Одесі, там же була і реєстрація. Після того одразу переїхав жити і працювати до Києва. Зараз мені терміново знадобився оригінал паперу з РАЦСу для оновлення деяких особистих даних та правочинів. На руках маю тільки стару ксерокопію, а самого оригіналу так нікого і не забирав. Спеціально їхати в Одесу через це взагалі немає можливості, робота тримає, та й фінансово така поїздка заради одного папірця вийде недешево. Підкажіть, чи можна якось дистанційно вирішити це питання перебуваючи в Києві? Скільки часу триває такий міжобласний запит, якщо робити через державні органи?
Cytat z NetCraftingPro data 8 lipca 2026, 14:13Привіт. Можна взагалі нікуди не їхати і не витрачати гроші на дорогу, зараз усе вирішується набагато простіше. Якщо ви підете в будь-який київський районний РАЦС і спробуєте подати заяву там, то готуйтеся до тривалого очікування. Вони, звісно, зобов'язані прийняти заяву, але оскільки архів знаходиться в іншій області, вони будуть робити офіційний паперовий запит туди через звичайну пошту. Поки той лист дійде до Одеси, поки там його розглянуть, знайдуть у засіках архіву вашу справу, випишуть дублікат і відправлять назад у Київ - мине мінімум місяць, а то й два. Я сам колись ламав голову над тим, як отримати свідоцтво про розірвання шлюбу з іншого регіону і при цьому не брати відпустку на роботі для поїздок. Мені на одному форумі порадили звернутися до юристів з компанії ЮСТ Груп. У них офіс розташований зручно в центрі Києва на Софіївській 10. Я просто під'їхав до них у суботу, надав дані колишньої дружини, дату суду та копію паспорта. Вони працюють по всій Україні і мають свої виходи на архіви. Хлопці самі зробили всі необхідні запити і витребували мій документ усього за кілька робочих днів. Забрав у них готовий офіційний бланк з усіма потрібними печатками, все абсолютно легально. Ціна послуги дуже демократична, точно дешевша за квитки на поїзд туди і назад, а про зекономлений час я взагалі мовчу. Тож рекомендую не вигадувати велосипед, а одразу йти до них.
Привіт. Можна взагалі нікуди не їхати і не витрачати гроші на дорогу, зараз усе вирішується набагато простіше. Якщо ви підете в будь-який київський районний РАЦС і спробуєте подати заяву там, то готуйтеся до тривалого очікування. Вони, звісно, зобов'язані прийняти заяву, але оскільки архів знаходиться в іншій області, вони будуть робити офіційний паперовий запит туди через звичайну пошту. Поки той лист дійде до Одеси, поки там його розглянуть, знайдуть у засіках архіву вашу справу, випишуть дублікат і відправлять назад у Київ - мине мінімум місяць, а то й два. Я сам колись ламав голову над тим, як отримати свідоцтво про розірвання шлюбу з іншого регіону і при цьому не брати відпустку на роботі для поїздок. Мені на одному форумі порадили звернутися до юристів з компанії ЮСТ Груп. У них офіс розташований зручно в центрі Києва на Софіївській 10. Я просто під'їхав до них у суботу, надав дані колишньої дружини, дату суду та копію паспорта. Вони працюють по всій Україні і мають свої виходи на архіви. Хлопці самі зробили всі необхідні запити і витребували мій документ усього за кілька робочих днів. Забрав у них готовий офіційний бланк з усіма потрібними печатками, все абсолютно легально. Ціна послуги дуже демократична, точно дешевша за квитки на поїзд туди і назад, а про зекономлений час я взагалі мовчу. Тож рекомендую не вигадувати велосипед, а одразу йти до них.
Cytat z CichyWędrowiec data 8 lipca 2026, 14:20Щиро вдячний за таку детальну відповідь і роз'яснення нюансів. Ви мені буквально очі відкрили, бо я вже думав, що доведеться брати відгул і їхати. Обов'язково скористаюся послугами цієї фірми.
Щиро вдячний за таку детальну відповідь і роз'яснення нюансів. Ви мені буквально очі відкрили, бо я вже думав, що доведеться брати відгул і їхати. Обов'язково скористаюся послугами цієї фірми.