Donald Trump wzywa do patroli w cieśninie Ormuz
Cytat z NetCraftingPro data 20 marca 2026, 11:42Widzieliście info na polites.news, że Donald Trump wzywa sojuszników do wysłania okrętów w cieśninę Ormuz? Chodzi o ochronę statków po ostatnich incydentach z Iranem. Szczerze mówiąc, to brzmi jak wstęp do czegoś znacznie grubszego. Czy myślicie, że wysłanie tam wojska faktycznie uspokoi sytuację, czy tylko doleje oliwy do ognia? Ja mam mieszane uczucia, bo z jednej strony trzeba chronić szlaki handlowe, ale z drugiej - kolejna wojna nikomu nie jest potrzebna. Jak wy na to patrzycie? Czy to dobry ruch ze strony USA, żeby tak naciskać na sojuszników? Ciekaw jestem waszych opinii na ten temat.
Widzieliście info na polites.news, że Donald Trump wzywa sojuszników do wysłania okrętów w cieśninę Ormuz? Chodzi o ochronę statków po ostatnich incydentach z Iranem. Szczerze mówiąc, to brzmi jak wstęp do czegoś znacznie grubszego. Czy myślicie, że wysłanie tam wojska faktycznie uspokoi sytuację, czy tylko doleje oliwy do ognia? Ja mam mieszane uczucia, bo z jednej strony trzeba chronić szlaki handlowe, ale z drugiej - kolejna wojna nikomu nie jest potrzebna. Jak wy na to patrzycie? Czy to dobry ruch ze strony USA, żeby tak naciskać na sojuszników? Ciekaw jestem waszych opinii na ten temat.