Jaki polecacie hamak do ogrodu?
Cytat z Terevi data 23 lipca 2026, 16:16Dzień dobry. Szukam sprawdzonym rozwiązań dotyczących wypoczynku w ogrodzie i chciałbym zasięgnąć Waszej opinii w kwestii wygody użytkowania. Do tej pory korzystałem wyłącznie z prostych modeli z drążkiem na końcach, ale szczerze mówiąc, leżenie na tym po dłuższym czasie nie należy do najwygodniejszych - materiał mocno się napina i łatwo z tego wylecieć przy chwili nieuwagi. Przeglądając ofertę na hamaki zauważyłem, że bardzo popularne są tradycyjne modele kolumbijskie czy meksykańskie bez żadnych usztywnień, gdzie leży się po przekątnej. Czy różnica w wygodzie faktycznie jest tak odczuwalna, jak wszyscy piszą na forach? Zastanawiam się też nad rozmiarem, bo planuję korzystać z tego często razem z żoną i dzieciakami. Czy wersja XXL rzeczywiście daje radę przy dwóch dorosłych osobach, czy to tylko marketing i w rzeczywistości i tak wszyscy zapadają się do środka? Napiszcie proszę, jak to u Was wygląda w codziennym użytkowaniu.
Dzień dobry. Szukam sprawdzonym rozwiązań dotyczących wypoczynku w ogrodzie i chciałbym zasięgnąć Waszej opinii w kwestii wygody użytkowania. Do tej pory korzystałem wyłącznie z prostych modeli z drążkiem na końcach, ale szczerze mówiąc, leżenie na tym po dłuższym czasie nie należy do najwygodniejszych - materiał mocno się napina i łatwo z tego wylecieć przy chwili nieuwagi. Przeglądając ofertę na hamaki zauważyłem, że bardzo popularne są tradycyjne modele kolumbijskie czy meksykańskie bez żadnych usztywnień, gdzie leży się po przekątnej. Czy różnica w wygodzie faktycznie jest tak odczuwalna, jak wszyscy piszą na forach? Zastanawiam się też nad rozmiarem, bo planuję korzystać z tego często razem z żoną i dzieciakami. Czy wersja XXL rzeczywiście daje radę przy dwóch dorosłych osobach, czy to tylko marketing i w rzeczywistości i tak wszyscy zapadają się do środka? Napiszcie proszę, jak to u Was wygląda w codziennym użytkowaniu.