lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Klasyczne inspiracje

PreviousPage 2 of 2
Cytat z Akwamaryna data 13 czerwca 2019, 08:32

Nie da się wyrobić sobie gustu bez odpowiednich inspiracji. To,co otacza nas na co dzień raczej gustom nie służy, choć i tak jest o wiele lepiej niż jeszcze 10-15 lat temu. Gdy wyjezdzałam za granicę jako nastolatka na początku wieku (ha! Jak to brzmi!)  to dziwilam się, jak to w ogóle możliwe, że tam mężczyzni wyglądają tak przystojnie, czemu ci nasi Polacy na ich tle tacy brzydcy

Wg mnie to jest też kwestia szeroko pojętego otoczenia (przyroda, architektura). Nie przypadkiem za najlepiej ubranych, klasycznie lecz z polotem, uchodzą Włosi, Francuzi, Hiszpanie, zarówno mężczyźni jak i kobiety. Mają oni mimowolny kontakt ze sztuką, proporcjami, kolorystyką (światło, piaskowiec), to wszystko procentuje. Kiedy pierwszy raz pojechałam na południe Europy przede wszystkim zaskoczyło mnie to, że tam przypadkowo spotkany gospodarz wykonujący pracę w swoim obejściu wyglądał jakoś tak inaczej, po prostu... fajnie, swobodnie. Dzisiaj jest już u nas rzeczywiście dużo lepiej niż te 15 lat temu, ale wg moich obserwacji dotyczy to tylko dużych miast, na prowincji dalej dość przaśnie, co objawia się np. w architekturze tzw. dworkizmem. Dochodzę więc do tego, że styl to nie tylko to, co na siebie zakładamy.

daria.gorbaczewska@gmail.com has reacted to this post.
daria.gorbaczewska@gmail.com

Nie wdając się w dywagacje natury ogólnej ;), polecam kanał na YouTubie Audrey Coyne.

Z instagramerek kompletnie nie klasyczna, ale za bardzo modowa i - moim zdaniem - ciekawa w swoim spojrzeniu na ubiór jest Karolina Domaradzka.

agata_los@hotmail.com has reacted to this post.
agata_los@hotmail.com

Dziękuję za rekomendacje:)

.

**emk**, agata_los@hotmail.com and 2 other users have reacted to this post.
**emk**agata_los@hotmail.comk.a.piechota@gmail.comnatalia_kowalik@yahoo.com

Polecam zagladać na portale takie jak

pinterest

instagram

ewentualnie strony dobrych firm odzieżowych, z klasyczną odzieżą

Mozna tam znaleźć wiele inspiracji na ubrania dla siebie oraz dla mężczyzny 🙂 Zerknijcie sobie na portal Klasyczna elegancja. Na portalu mozna wczytać się w wiele dobrych artykułów.

https://studenckaelegancja.pl/zwezanie-spodni

Inspiracje? W ostatnim czasie zaglądam sobie często na blogi modowe. Można w nich znaleźć wiele ciekawych pomysłów na to jak ubierać się klasycznie, modnie i co najwazniejsze wygodnie oraz ponadczasowo. Niektóre trendy trwają wiele lat, niektóre szybko przemijają i warto jest wiedziec jak odróznić pierwsze od drugich. Sama na co dzięń ubieram się raczej w stylu smart casual, wybieram ubrania mniejszych polskich firm, ktore moim zdaniem znacznie bardziej starają się jeśli chodzi o fakt jakości oraz wykonania oferowanych ubrań. Fajne ciuchy ma firma Frazesy https://frazesy.com/

Kilka blogów, ktore polecam

joanna glogaza

osobista stylistka

make life easier

balakier

Podstawą każdej szafy powinny być wysokiej jakości basici. To są takie fundamenty każdej stylizacji. Dobre jakościowo tshirty oraz lniane koszule ma u siebie HIBOU jak coś. Mam je i mocno polecam. Szczególnie teraz są idealne na upały bo to naturalne, przewiewne materiały.

Kolorowe skarpetki to ciekawy akcent modowy, który może dodać życia każdej stylizacji. Dzięki szerokiej gamie barw, wzorów i faktur, stanowią doskonały sposób na wyrażenie siebie i wyróżnienie się z tłumu. Niezależnie od tego, czy wybierzesz intensywne, soczyste kolory, subtelne pastelowe odcienie, czy odważne wzory  https://www.dziennikwschodni.pl/artykuly-zewnetrzne/skarpetki-pan-kleks-kreatywny-design-dla-kazdego-milosnika-mody,n,1000354124.html – kolorowe skarpetki przyciągają uwagę i nadają outfitowi energii.

PreviousPage 2 of 2