Ścieżka forum - jesteś tutaj:FORUMTematy rozmów: KosmetykaKrem na zmarszczki
lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Krem na zmarszczki

PreviousPage 4 of 4

Mojej mamie na zmarszczki świetnie sprawdziło się serum ze śluzem ślimaka: https://skin79-sklep.pl/benton-rewitalizujace-serum-z-fermentowanym-filtratem-ze-sluzu-slimaka-snail-bee-ultimate-serum-35ml.html

Jej cera się znacznie poprawiła i nabrała blasku!

Hej!
Przychodzę do was z pytaniem o zestaw SPF + podkład mineralny. Mam podkład z Anabelle Minerals i strasznie waży mi się na nosie, tak jakby wiąże się z spf i robią się takie brzydkie placki. Na początku myślałam, że to wina zbyt rzadkiego złuszczania i to naskórek, ale jednak nie. Potem stwierdziłam, że zmienię spf: używałam Nivea Luminous, zmieniałam na Pharmaceris Acne Protect i Vishy Capital Soleil, efekt był nadal taki sam. Potem wpadłam na pomysł, że to może wina produktu, który nakład pod SPF - próbowałam z kremem Eveline z wit. c, serum z kwasem hialuronowym z Bielendy, serum z wit. C z Bielendy, krem z kwasem azelainowym z Bielendy i kremopianką Bielenda Blue matcha - nadal klapa. No i zastanawiałąm się nad wprowadzeniem do pielęgnacji petydów:
Czy ktoś moze stosował takie kosemtyki? Jak rezultaty?

Na  pewno   warto  też  tutaj wyróżnić    produkty   kosmetyczne, jakie  oferuje  firma  https://4szpaki.pl/all/kremy-do-twarzy   .    Tam   można  znaleźć   artykuły, które  są całkowicie naturalne i   w dodatku mają  szerokie  zastosowanie, bo znajdziecie  kosmetyki do twarzy, ale i do ciała, czy włosów.  Możecie  sobie   sprawdzić ich   pełną  ofertę.

Bioderma Cicabio - używam na noc. Na notino często można dorwać tubkę 100ml w bardzo dobrej cenie, a jest naprawdę wydajny. Super nawilża, regeneruje i zabezpiecza skórę nawet po zabiegach kosmetycznych.

Od siebie serdecznie polecam też te zioła

Lorem Vit Ładna Cera – suplement diety

Pomagają dobrze na ładną cerę.

SKIN79 ma bardzo fajną serię ze śluzem ze ślimaka. Regeneruje skórę, dociera do najmniejszych zmarszczek i efekty u siebie zauważyłam bardzo szybko <3

Bioderma Cicabio - używam na noc. Na notino często można dorwać tubkę 100ml w bardzo dobrej cenie, a jest naprawdę wydajny. Super nawilża, regeneruje i zabezpiecza skórę nawet po zabiegach kosmetycznych.

Jeśli chodzi o zmarszczki pod oczami to polecam spróbować kremu przeciwzmarszczkowego ze śluzem ślimaka oraz jadem pszczelim od Bentona ze Skin79.

Witam. Jak powinna wyglądać pielęgnacja dzienna i nocna cery dojrzałej (47lat) z naczynkami i skórą suchą? Co taka skóra potrzebuje? Na co zwrócić uwagę? Dziękuję

Przy takiej cerze warto sięgać po delikatne produkty, które dobrze nawilżają i jednocześnie wzmacniają naczynka. Na dzień świetnie sprawdzi się łagodny żel do mycia, np. FaceBoom Boombastic Lab, a potem lekki krem nawilżający z filtrem SPF – skóra z naczynkami bardzo tego potrzebuje. Najlepsze moim zdaniem ma marka Selvert do zamówienia tutaj https://sklep.kosmoprof.pl/  Na noc coś bardziej odżywczego, np. krem z ceramidami albo na bazie olejków, który zregeneruje suchą skórę. Fajnie też włączyć co jakiś czas maseczki nawilżające lub takie z glinką różową, które delikatnie działają na naczynka.

Myślę , że z Bielendy proffesional z ceramidami będzie najlepszym wyborem.Ja uwielbiam Herla hydra plants ale tu to trzeba polować na promke.Dobrze by było też stosować tonik jakiś z serum albo osobno te produkty i delikatne produkty do demakijażu

O wiele lepsze rezultaty często dają zabiegi:

Osocze bogatopłytkowe

Od siebie polecam serię z osoczem bogatopłytkowym 🙂

PreviousPage 4 of 4