Macie pomysł na podziękowanie dla wychowawcy?
Cytat z Terevi data 20 sierpnia 2026, 15:13Zbliża się koniec roku i w naszej klasie pojawił się temat podziękowania dla wychowawczyni. Co roku jest podobnie, kwiaty, kartka, czasem jakiś większy prezent od rodziców. Tym razem kilka osób zaproponowało, żeby zrobić coś bardziej od dzieci, tak żeby nie był to kolejny typowy zestaw prezentowy. Zaczęłam szukać różnych inspiracji i trafiłam na https://uznanie.pl/. Przejrzałam sobie ofertę i zaciekawiły mnie przede wszystkim rzeczy przygotowane pod konkretne okazje. Pomyślałam, że może właśnie coś takiego będzie miało więcej sensu niż kupowanie kolejnego uniwersalnego prezentu. Dzieci mogłyby się też jakoś włączyć, np. przez podpisanie kartki czy dodanie własnych życzeń. Tylko nie bardzo wiem, gdzie jest granica między fajną pamiątką a czymś, co będzie po prostu kolejnym przedmiotem stojącym na półce. Jak to rozwiązujecie u siebie? Robicie nauczycielom coś wspólnie od całej klasy, czy każde dziecko przygotowuje coś osobno? Jeśli macie jakieś sprawdzone pomysły na takie podziękowanie, to chętnie poczytam, bo u nas dyskusja dopiero się zaczyna.
Zbliża się koniec roku i w naszej klasie pojawił się temat podziękowania dla wychowawczyni. Co roku jest podobnie, kwiaty, kartka, czasem jakiś większy prezent od rodziców. Tym razem kilka osób zaproponowało, żeby zrobić coś bardziej od dzieci, tak żeby nie był to kolejny typowy zestaw prezentowy. Zaczęłam szukać różnych inspiracji i trafiłam na https://uznanie.pl/. Przejrzałam sobie ofertę i zaciekawiły mnie przede wszystkim rzeczy przygotowane pod konkretne okazje. Pomyślałam, że może właśnie coś takiego będzie miało więcej sensu niż kupowanie kolejnego uniwersalnego prezentu. Dzieci mogłyby się też jakoś włączyć, np. przez podpisanie kartki czy dodanie własnych życzeń. Tylko nie bardzo wiem, gdzie jest granica między fajną pamiątką a czymś, co będzie po prostu kolejnym przedmiotem stojącym na półce. Jak to rozwiązujecie u siebie? Robicie nauczycielom coś wspólnie od całej klasy, czy każde dziecko przygotowuje coś osobno? Jeśli macie jakieś sprawdzone pomysły na takie podziękowanie, to chętnie poczytam, bo u nas dyskusja dopiero się zaczyna.