Masaż na cellulit czy coś daje?
Cytat z Urbike data 30 maja 2025, 13:24Zastanawiam się nad masażami bańką chińską, bo słyszałam, że mogą pomóc przy cellulicie, ale nie jestem pewna, czy to serio działa, czy tylko chwilowy efekt. Chodzi mi głównie o ujędrnienie skóry i może trochę zmniejszenie obwodów, ale bez jakiegoś wielkiego odchudzania. Czy któraś z Was miała robiony taki masaż i może powiedzieć, czy warto? I czy oprócz masażu dobrze dorzucić coś jeszcze – może zioła albo herbatki wspomagające?
Zastanawiam się nad masażami bańką chińską, bo słyszałam, że mogą pomóc przy cellulicie, ale nie jestem pewna, czy to serio działa, czy tylko chwilowy efekt. Chodzi mi głównie o ujędrnienie skóry i może trochę zmniejszenie obwodów, ale bez jakiegoś wielkiego odchudzania. Czy któraś z Was miała robiony taki masaż i może powiedzieć, czy warto? I czy oprócz masażu dobrze dorzucić coś jeszcze – może zioła albo herbatki wspomagające?
Cytat z jagnatka data 2 czerwca 2025, 09:31Nie ma czegoś takiego jak masaż odchudzający, chyba że osobę która go wykonuje
Masaż bańką chińską, jeśli jest wykonywany przez osobę o z doświadczeniem działa cudownie. Pisałam w swojej pracy magisterskiej na ten temat. U wszystkich 100 % kobiet biorących udział w badaniu wykazałam, że stopień cellulitu się zmniejszył oraz u wszystkich badanych obwody się zmniejszyły
Masaż bańką chińską działa przede wszystkim na cellulit, na zmniejszenie poziomu tkanki tłuszczowej, zmniejszenie obrzęków limfatycznych, generalnie ujędrnia i poprawia wygląd skóry.Od siebie polecam zernkać sobie równiez na stronę:
https://loremvit.pl/herbaty-na-odchudzanie/Warto jest poczytać sobie o herbatkach na odchudzanie.
Nie ma czegoś takiego jak masaż odchudzający, chyba że osobę która go wykonuje
Masaż bańką chińską, jeśli jest wykonywany przez osobę o z doświadczeniem działa cudownie. Pisałam w swojej pracy magisterskiej na ten temat. U wszystkich 100 % kobiet biorących udział w badaniu wykazałam, że stopień cellulitu się zmniejszył oraz u wszystkich badanych obwody się zmniejszyły
Masaż bańką chińską działa przede wszystkim na cellulit, na zmniejszenie poziomu tkanki tłuszczowej, zmniejszenie obrzęków limfatycznych, generalnie ujędrnia i poprawia wygląd skóry.
Od siebie polecam zernkać sobie równiez na stronę:
Warto jest poczytać sobie o herbatkach na odchudzanie.