Mieszkanie w bloku na ostatnim piętrze
Cytat z Anastazja data 14 lipca 2025, 20:02Dobry wieczór! Sam też rozważam podobną opcję i powiem szczerze, że mam mieszane odczucia. Z jednej strony ostatnie piętro kusi ciszą (nikt nad głową nie hałasuje) i często lepszym widokiem z balkonu czy tarasu. Z drugiej – latem może być znacznie cieplej, a zimą czasem bardziej odczuwalne wychłodzenie, zwłaszcza jeśli blok nie jest dobrze ocieplony. Wszystko zależy od jakości wykonania budynku i izolacji stropu/dachu. Myślę nad mieszkaniem gotowym do odbioru, żeby zobaczyć je w realu przed zakupem – np. coś takiego: https://activa.pl/oferta/mieszkania-gotowe-do-odbioru-gdansk. Wtedy przynajmniej można sprawdzić na miejscu, jak wygląda kwestia nasłonecznienia, przewiewności i ogólnego komfortu. Ciekaw jestem Waszych opinii – co Was najbardziej przekonuje lub zniechęca do ostatniego piętra?
Dobry wieczór! Sam też rozważam podobną opcję i powiem szczerze, że mam mieszane odczucia. Z jednej strony ostatnie piętro kusi ciszą (nikt nad głową nie hałasuje) i często lepszym widokiem z balkonu czy tarasu. Z drugiej – latem może być znacznie cieplej, a zimą czasem bardziej odczuwalne wychłodzenie, zwłaszcza jeśli blok nie jest dobrze ocieplony. Wszystko zależy od jakości wykonania budynku i izolacji stropu/dachu. Myślę nad mieszkaniem gotowym do odbioru, żeby zobaczyć je w realu przed zakupem – np. coś takiego: https://activa.pl/oferta/mieszkania-gotowe-do-odbioru-gdansk. Wtedy przynajmniej można sprawdzić na miejscu, jak wygląda kwestia nasłonecznienia, przewiewności i ogólnego komfortu. Ciekaw jestem Waszych opinii – co Was najbardziej przekonuje lub zniechęca do ostatniego piętra?
Cytat z kasiowa data 22 sierpnia 2025, 16:57Jeśli o mnie chodzi to wiem doskonale że warto kupować mieszkanie od znanej na rynku nieruchomości firmy. Będę szukała mieszkania na Jasieniu, powstaje tam osiedle atal jasieny i z tego co widzę mieści się jeszcze w moim budżecie więc nie będę miała problemu z kredytem
Jeśli o mnie chodzi to wiem doskonale że warto kupować mieszkanie od znanej na rynku nieruchomości firmy. Będę szukała mieszkania na Jasieniu, powstaje tam osiedle atal jasieny i z tego co widzę mieści się jeszcze w moim budżecie więc nie będę miała problemu z kredytem