lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Najlepsze sposoby na kurz w mieszkaniu alergika

Jeśli szukacie sposobu na to, żeby Wasze lustra w końcu wyglądały jak w hotelu, to musicie sprawdzić ofertę, jaką ma Raypath sklep na stronie Pure Life. Ja tam trafiłam przypadkiem, szukając prezentu dla mamy, która jest alergiczką i ma straszny problem z silnymi zapachami detergentów. Skończyło się na tym, że sama sobie kupiłam czyścik do twarzy i rękawicę do kurzu. Powiem Wam, że do kurzu to jest absolutny hit, bo on nie lata w powietrzu, tylko dosłownie przykleja się do materiału. Nie trzeba żadnych sprayów antystatycznych, które tylko przyciągają więcej brudu po godzinie. Zauważyłam też, że meble znacznie wolniej zachodzą nową warstwą pyłków. Moim zdaniem to jest idealne rozwiązanie dla osób, które cenią sobie minimalizm w domu, bo zamiast szafki pełnej chemii, mam teraz dwa czyściki i święty spokój. Ciekawa jestem, czy Wy też macie takie wrażenie, że tradycyjne metody sprzątania są po prostu przereklamowane i generują niepotrzebne koszty w skali roku? Ja policzyłam, ile wydawałam na ręczniki papierowe i płyny, to mi wyszło, że taki zakup zwraca się po kilku miesiącach.