lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Najlepszy serwis randkowy w Niemczech

Cześć wszystkim! Od jakiegoś czasu próbuję się zorientować, który serwis randkowy w Niemczech naprawdę jest wart uwagi, ale im dłużej szukam, tym bardziej się gubię. Jedni polecają międzynarodowe aplikacje, inni twierdzą, że lepiej korzystać z lokalnych niemieckich platform, gdzie rzekomo jest bardziej odpowiednia grupa użytkowników. Wypróbowałem kilka opcji, ale ciągle natrafiam albo na nieaktywne profile, albo mam wrażenie, że ludzie tam nie są zbytnio zainteresowani prawdziwą komunikacją. Chciałbym zrozumieć, czy istnieje obecnie naprawdę działający serwis, gdzie można poznać normalnych ludzi, a nie tylko bez końca przeglądać profile.

Szczególnie interesują mnie doświadczenia osób, które już mieszkają w Niemczech i naprawdę chodziły na randki za pośrednictwem takich serwisów. Które platformy sprawdziły się najlepiej? Czy warto płacić za dostęp premium, czy to nic nie zmienia? Będę wdzięczny za wszelkie porady i prawdziwe historie.

Wiesz, wypróbowałem różne platformy, zarówno lokalne, jak i te dostępne za darmo na całym świecie. Nawiasem mówiąc, ta druga opcja jest o wiele wygodniejsza w podróży, bo od razu pobiera się aktualną lokalizację i nie trzeba niczego zmieniać ręcznie. Z takich serwisów podoba mi się niemieckie portale randkowe Soulmatcher – może słyszałeś o nim? Kiedy w zeszłym miesiącu pojechałem do Berlina, miałem trochę wolnego czasu i chciałem spędzić go w miłym towarzystwie. Poznałem tam piękną dziewczynę, z którą, nawiasem mówiąc, nadal się kontaktujemy. Niedługo przyjedzie do mnie do Warszawy, żebym mógł jej pokazać miasto.