Ścieżka forum - jesteś tutaj:FORUMWasze rekomendacje: FilmyNetfliks
lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Netfliks

PreviousPage 3 of 4Next

Gambit Królowej, Squid Game i La Casa del Papel bardzo fajne 🙂

Podobno jest dobry o tym oszuście z Tindera

Polecam piękny film "Wykopaliska" na podstawie prawdziwych wydarzeń. I już pewnie znane, ale przepiękne "Psie pazury" nominowane do oscarów w tym roku.

Chyba zrezygnuję z netflixa bo coraz gorsze produkcje dostarczają ;/

Polecam hiszpański serial "Velvet". Bohaterki są pracownicami domu mody w latach 50. (w ostatnim sezonie już 60.). Serial jest nie tylko ucztą dla oka (elegancja w rozumieniu Sztuki Wyboru w każdym aspekcie, od stroju posłańca z pudełkiem, po suknie balowe!), ale też ilustracją obyczajów, wiele jest rozmów o tym, co wypada, czy tak można... Ciekawe jest również obserwowanie awansu społecznego każdej z bohaterek.

Kornelia has reacted to this post.
Kornelia

Szczerze mówiąc, to u mnie Netfliks poszedł w odstawkę. O wiele bardziej lubię teraz posłuchać relaksującej muzyki. Miałam wykupiony pakiet tylko i wyłącznie ze względu na Przyjaciół, ale obecnie nie można już ich tam oglądać, więc zrezygnowałam..

Cytat z lechockakate data 21 lipca 2022, 20:39

Szczerze mówiąc, to u mnie Netfliks poszedł w odstawkę. O wiele bardziej lubię teraz posłuchać relaksującej muzyki. Miałam wykupiony pakiet tylko i wyłącznie ze względu na Przyjaciół, ale obecnie nie można już ich tam oglądać, więc zrezygnowałam..

A jakich wykonawców lubisz?

Cytat z Aleksandra.B data 3 listopada 2019, 21:33

Ostatnio natrafiłam na serial z 2012 r. "Zagadki kryminalne panny Fisher". Niezwykła gratka dla miłośników pięknych strojów i bogatych wnętrz, a wszystko to osadzone w australijskich latach 20. Fabuła jest lekka i niekiedy groteskowa. Szczerze polubiłam postać panny Fischer z elegancją odpowiadającą na docinki i wykorzystującą swoją kobiecą moc. Na otarcie łez, po skończonych sezonach, pocieszam się wizją filmu pełnometrażowego, który ma się w przyszłym roku ukazać.

Również mogę polecić ten serial, ogólnie jeśli ktoś lubi kryminały jak ten, obowiązkowo należy zapoznać się z Panną Marple - klasyka, ekranizacje powieści Agathy Christie, którą uwielbiam <3

Z najnowszych rzeczy bardzo polecam Wednesday - serial o małej bohaterce rodziny Addamsów. Dla fanów i nie tylko, serial jak przystało na Tima Burtona, charakterystyczny, mroczny, ale wciągający i z cudowną charakteryzacją, muzyką i scenografią. Może dla niektórych być za bardzo "nastolatkowy", ale gwarantuję, bez względu na wiek, jeśli "halloween vibe" Wam nie straszne, spodoba się 😉

Oczywiście nie sposób pominąć - również stosunkowej nowości - 5. sezonu The Crown, wyżej była o nim mowa. Może nie jest to najlepszy z dotychczasowych sezonów, ale prawdą jest, że im dalej tym trudniej. Nie mniej, pozostaje on świetną produkcją z fantastyczną obsadą, scenografią, charakteryzacją i ogólnie zgodnością, przynajmniej wizualną (chociaż wierzę, że i scenariuszowo) z rzeczywistością.

Cóż, to dobre pytanie. Myślę że cała seria Narcos jest interesująca, abstrachując oczywiście od jej historyczności.

PreviousPage 3 of 4Next