lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Okulary z antyrefleksem do komputera

Od jakiegos czasu odczuwam łzawienie i ból oczu. Co jest pewnie spowodowane pracą przed komputerem. Czy Waszym zdaniem warto jest inwestowac w okulary z antyrefleksem do komputera?

Okulary takie drogie nie są a dla mnie jest róznica w komforcie pracy. Po pierwsze oczy mnie tak nie pieką jak pracuję przed komputerem Po drugie nie mam takich bóli głowy (wcześniej nie wiązałam bóli głowy z pracowaniem przy komputerze ale jednak jak się okazało ma to znaczenie).  Takie okulary są polecane jesli spędzasz przed komputerem długą część dnia.

https://c-o.com.pl/okulary-do-samochodu-i-komputera-c-o,c17,pl.html

Moim zdaniem warto.

Również rozważam zakup okularów z filtrem do pracy przy komputerze, chociaż nie mam wady wzroku. Ostatnio bardzo dużo czytałam na temat wpływu niebieskiego światła na funkcjonowanie mózgu i bardzo chciałabym ograniczyć jego wchłanianie. Zalety, to oprócz lepszego komfortu pracy, odciążenia oka, to przede wszystkim odciążenie mózgu, lepszy sen i wypoczynek.

Mój tata, odkąd sam zainwestował w takie okulary, nakłania mnie do takiej samej inwestycji, podwyższenie komfortu pracy podobno jest znaczące. Inną sprawą jest, że jestem drobnej postury i mam niewielką głowę, przez co bardzo ciężko dobrać mi oprawki. Ciężko znaleźć mi dobrze dobrane rozmiarem, kształtem i ciężkością, a przy tym w akceptowalnym budżetem. Jeżeli mają Panie, szczególnie o podobnych gabarytach, godne polecenia marki czy modele, chętnie poznam.