Projekt łazienki
Cytat z Urbike data 26 maja 2026, 12:57hej, potrzebuje projektu łazienek, a w zasadzie to wykończeniowcy potrzebują do wyceny. Wiem co chce, płytki, brodziki etc. Wszystko jest też wyprowadzone przez hydraulika i elektryka. Czy na prawdę taka usługa musi kosztować prawie 2K złotych? Gdzie robilyście projekty? Moze ktos sam ogarnął? w jakim programie?
hej, potrzebuje projektu łazienek, a w zasadzie to wykończeniowcy potrzebują do wyceny. Wiem co chce, płytki, brodziki etc. Wszystko jest też wyprowadzone przez hydraulika i elektryka. Czy na prawdę taka usługa musi kosztować prawie 2K złotych? Gdzie robilyście projekty? Moze ktos sam ogarnął? w jakim programie?
Cytat z Natalia Brz data 26 maja 2026, 14:43Jeżeli wykończeniowcy potrzebują projekt do wyceny prac w małej łazience a ty masz zrobione wszystkie podejścia, na dodatek lazienka jest mała, to są jacyś nieogarnięci.
Projekt możesz sama sobie zrobić w programach w sieci.
A inspiracji polecam poszukać na stronie Tubądzin https://www.tubadzin.pl/lazienka
Jeżeli wykończeniowcy potrzebują projekt do wyceny prac w małej łazience a ty masz zrobione wszystkie podejścia, na dodatek lazienka jest mała, to są jacyś nieogarnięci.
Projekt możesz sama sobie zrobić w programach w sieci.
A inspiracji polecam poszukać na stronie Tubądzin https://www.tubadzin.pl/lazienka
Cytat z Kowal.46 data 14 lipca 2026, 22:33Jeśli już mniej więcej wiesz czego potrzebujesz to niekoniecznie dobrą opcją będzie dla Ciebie pełny projekt za 2 tys... Możesz sprawdzić usługę projektowania w Leroy Merlin. Koszt jest zwykle znacznie niższy niż indywidualny projekt, a projektanci przygotują wizualizację, rysunki dla wykonawców i zestawienie materiałów. To dobre rozwiązanie, jeśli planujesz kupić tam część wyposażenia.
Jeśli już mniej więcej wiesz czego potrzebujesz to niekoniecznie dobrą opcją będzie dla Ciebie pełny projekt za 2 tys... Możesz sprawdzić usługę projektowania w Leroy Merlin. Koszt jest zwykle znacznie niższy niż indywidualny projekt, a projektanci przygotują wizualizację, rysunki dla wykonawców i zestawienie materiałów. To dobre rozwiązanie, jeśli planujesz kupić tam część wyposażenia.
Cytat z Samoyed data 29 września 2026, 09:47Jeśli mniej więcej wiesz, jak ma wyglądać łazienka, to pełny projekt w takiej kwocie faktycznie może być trochę na wyrost. Ja skupiłbym się przede wszystkim na rzeczach, które później trudno zmienić, czyli układzie wyposażenia, spadkach i odwodnieniu.
Jeśli planujesz prysznic walk-in, to warto od razu dobrze dobrać odpływ liniowy. Ja celowałbym w nierdzewkę, bo jest trwała, dobrze znosi wilgoć i łatwo ją utrzymać w czystości. Możesz zerknąć na KMB Steel Product https://kratki-sciekowe.com.pl/kanaly_lazienkowe/ , mają różne warianty odwodnień nierdzewnych do łazienek. Takie rzeczy dobrze mieć ustalone jeszcze przed wyceną, bo wykonawcy od razu wiedzą, co dokładnie mają robić.
Jeśli mniej więcej wiesz, jak ma wyglądać łazienka, to pełny projekt w takiej kwocie faktycznie może być trochę na wyrost. Ja skupiłbym się przede wszystkim na rzeczach, które później trudno zmienić, czyli układzie wyposażenia, spadkach i odwodnieniu.
Jeśli planujesz prysznic walk-in, to warto od razu dobrze dobrać odpływ liniowy. Ja celowałbym w nierdzewkę, bo jest trwała, dobrze znosi wilgoć i łatwo ją utrzymać w czystości. Możesz zerknąć na KMB Steel Product https://kratki-sciekowe.com.pl/kanaly_lazienkowe/ , mają różne warianty odwodnień nierdzewnych do łazienek. Takie rzeczy dobrze mieć ustalone jeszcze przed wyceną, bo wykonawcy od razu wiedzą, co dokładnie mają robić.
Cytat z anna91 data 8 października 2026, 09:37Na początek zapytałbym ekipę, jakie dokładnie informacje są im potrzebne do wyceny. Warto rozrysować rozmieszczenie wyposażenia i uwzględnić też lustro łazienkowe oraz oświetlenie nad umywalką. Taki szkic ułatwi ustalenie szczegółów i pokaże, co jeszcze trzeba dopracować.
Na początek zapytałbym ekipę, jakie dokładnie informacje są im potrzebne do wyceny. Warto rozrysować rozmieszczenie wyposażenia i uwzględnić też lustro łazienkowe oraz oświetlenie nad umywalką. Taki szkic ułatwi ustalenie szczegółów i pokaże, co jeszcze trzeba dopracować.