Rozwód jak sobie z tym poradzić psychicznie
Cytat z Natalia Brz data 27 maja 2026, 11:15Szukam wsparcia, bo za chwilę zostanę sama po tym, jak mąż uznał, że nasza relacja nie ma już sensu. Wiadomość o jego odejściu kompletnie mnie przerosła, przestałam spać i fizycznie czuję się coraz gorzej. Jak odnaleźć w sobie siłę na przetrwanie kryzysu, gdy wali się cały dotychczasowy świat?
Szukam wsparcia, bo za chwilę zostanę sama po tym, jak mąż uznał, że nasza relacja nie ma już sensu. Wiadomość o jego odejściu kompletnie mnie przerosła, przestałam spać i fizycznie czuję się coraz gorzej. Jak odnaleźć w sobie siłę na przetrwanie kryzysu, gdy wali się cały dotychczasowy świat?
Cytat z Urbike data 27 maja 2026, 14:57Jak przeżyć - nie wiem, w sumie sama nadal nie do końca wiem, jak przetrwałam. Generalnie to trochę jak żałoba, więc jedyne, co mogę poradzić to złote słowa mojej przyjaciółki, czyli "daj czasowi czas". U mnie trwało około roku, żeby stanąć i powiedzieć, że się pozbierałam. Teraz widzę plusy, rozwijam się, ale bywało, że leżałam na płytkach w kuchni i płakałam po 2 godziny bez przerwy. Jeśli potrzebujesz porozmawiać, śmiało odzywaj się w wiadomości. Życzę Ci wytrwałości, spokoju, odnalezienia siebie i przytulam.
Ps. może pomoże kontakt z psychologiem? https://medonow.pl/oferta/interwencja-kryzysowa-jak-skutecznie-pomagac-w-trudnych-sytuacjach/ Jak tutaj?
Jak przeżyć - nie wiem, w sumie sama nadal nie do końca wiem, jak przetrwałam. Generalnie to trochę jak żałoba, więc jedyne, co mogę poradzić to złote słowa mojej przyjaciółki, czyli "daj czasowi czas". U mnie trwało około roku, żeby stanąć i powiedzieć, że się pozbierałam. Teraz widzę plusy, rozwijam się, ale bywało, że leżałam na płytkach w kuchni i płakałam po 2 godziny bez przerwy. Jeśli potrzebujesz porozmawiać, śmiało odzywaj się w wiadomości. Życzę Ci wytrwałości, spokoju, odnalezienia siebie i przytulam.
Ps. może pomoże kontakt z psychologiem? https://medonow.pl/oferta/interwencja-kryzysowa-jak-skutecznie-pomagac-w-trudnych-sytuacjach/ Jak tutaj?