lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Sprawdzone kosmetyki na co dzień. Co się u Was najlepiej sprawdza?

PreviousPage 2 of 2

Nie polecę Ci konkretnych kosmetyków, bo każdy ma inną skórę inne potrzeby i inną wiedzę. Sama jestem zaawansowana w stosowaniu kosmetyków, ale to efekt lat pracy nad skórą. Wiadomo z naukowego punkt widzenia, że podstawa to nawilżanie skóry, SPF - które zabezpieczają skórę przed fotostarzeniem. Ale równie ważne, jeśli nie ważniejsze jest nawilżenie (w znaczeniu spożywania odpowiedniej ilości wody dziennie)  czy ograniczenie cukru. Nie polecam wprowadzania na początek mocnych składników aktywnych jak np. retinol, bo to wymaga wiedzy i odpowiedniego przygotowania skóry, bez tego można zrobić sobie krzwydę. Nie chcę tu straszyć kosmetykami, ale dać znać, że najpier trzeba rozumieć, czego się używa, po co się tego używa i jakie ma się cele, ale też mieć świadomość, że np. pewne kosmetyki/składniki aktywne dają efekty po wielu miesiącach. Jeśli jesteś początkująca polecam na YouTube kanał Skin Ekspert Agnieszka Zielińska - specjalistka od pielęgnacji i anty aging. Ma ogromną wiedzę, bardzo ciekawe i merytoryczne filmy, nie są długie. Niektóre to 15 minut fajnych informacji od podstaw pielęgnacji po zaawansowane składniki aktywne i jak je stosować, kiedy i dlaczego. Bardzo polecam, sama od jej porad zaczynałam i jest to zadowolona z wiedzy, jaką dzisiaj dysponuję.

Cześć, ostatnio podczas poszukiwania szczegółowych wiadomości na temat dbania o skórę natknąłem się na witrynę https://twojakosmetyczka.pl/ . Początkowo nie wzbudziła mojego większego zainteresowania – wygląda dość tradycyjnie, bez niepotrzebnych fajerwerków, jednak właśnie dzięki temu łatwo się po niej poruszać. Zacząłem czytać parę publikacji i co ciekawe, większość z nich była napisana przystępnie, ale rzeczowo. Nie zauważyłem nachalnej reklamy konkretnych producentów, co w dzisiejszych czasach zdarza się rzadko. Wskazówki są raczej uniwersalne – odnoszą się do m.in podstawowej pielęgnacji twarzy, problemów skórnych, pielęgnacji paznokci czy włosów. Nie jest to może portal o charakterze eksperckim w ścisłym tego słowa znaczeniu, jednak wygląda na to, że prowadzony jest przez osoby, które mają praktyczne doświadczenie. Dla kogoś, kto nie poszukuje naukowych analiz, tylko jasno przedstawionych podstaw – może okazać się przydatny.

Każdemu kto szuka ekologicznych produktów jak m.in. balsamy, mydła, perfumy, peelingi, szampony, sole do kąpieli, produkty dla dzieci, kremy, toniki, glinki, olejki, maści, zioła i wiele wiele więcej polecam zakupy w https://marketeko.eu/ To miejsce które pozwala na znalezienie wszystkiego co potrzebne bez wychodzenia z domu. Przykładają wielką wagę do jakościowych składów, a także tego w jakich warunkach produkowane są artykuły z ich oferty. Śledzą również trendy i najnowsze badania z zakresu zdrowej żywności, suplementacji i kosmetyków.

Aktualna oferta produktowa jest dostępna poprzez [url=https://join.avon.pl/dolacz-do-avon]avon katalog on line[/url], co pozwala na wygodne przeglądanie bez potrzeby korzystania z wersji papierowej. Rozwiązanie to sprawdza się zarówno na komputerach, jak i urządzeniach mobilnych. Ułatwia zapoznanie się z nowościami i aktualnymi kolekcjami.

PreviousPage 2 of 2