lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Szukam dla siebie wygodnych sandałków

Szukam eleganckych sandałków na wesele w lipcu. Chciałabym coś na wyższym obcasie bo sukienka jest długa, ale jednocześnie nie chcę wyglądać jakbym szła do klubu. Macie pomysły na coś eleganckiego ale nie przesadzonego? I jaki kolor będzie najbardziej uniwersalny?

Ja mam może osiem par eleganckich sandałków i najbardziej uniwersalne są w kolorze nude albo beżowym, pasują do wszystkiego i optycznie wydłużają nogi. Złote też są fajne ale bardziej rzucają się w oczy. Jeśli sukienka jest jasna to możesz poeksperymentować z kolorowym obcasem albo paskami, ładnie to wygląda na letnich weselach. Co do modelu - polecam sandałki na słupku zamiast szpilki, łatwiej się w nich chodzi po trawie i parkietach, a wyglądają równie elegancko. Fajne są te z subtelnym zdobieniem na paskach, może jakieś małe kryształki albo ciekawa klamra, ale bez przesady żeby nie wyglądało tandetnie. Koniecznie wybierz model z paskiem wokół kostki, to stabilizuje stopę i mniej boli przy długim staniu i tańcu. Ja na ostatnie wesele miałam beżowe na 8cm słupku z delikatnym paskiem z przodu i były idealne, wytrzymałam w nich całą imprezę. Pamiętaj też żeby pasowały stylem do sukienki - jak masz coś zwiewnego i romantycznego to sandałki też powinny być delikatne, a nie masywne. Spójrz na ofertę na https://lamanti.pl/kategoria/sandaly/ bo tam jest sporo modeli świetnych na eleganckie okazje, różne style i kolory do wyboru!