Nawigacja po forum
Musisz się zalogować jeżeli chcesz umieszczać wpisy i zakładać tematy.

Tabliczki znamionowe zastępcze do przyczepki

Dzień dobry, mam taką nietypową sprawę związaną z rejestracją starszego sprzętu. Kupiłem okazyjnie naczepę, ale podczas dokładniejszych oględzin okazało się, że brakuje na niej oryginalnego oznaczenia producenta – prawdopodobnie odpadło albo zostało zerwane podczas wcześniejszych napraw blacharskich. Muszę teraz wyrobić zamiennik, żeby wszystko było legalnie podczas badania technicznego. Znalazłem w sieci zakład ZP Krupa, który ma w ofercie tabliczki znamionowe wykonywane na zamówienie. Wygląda to całkiem profesjonalnie, ale zastanawiam się, jak wygląda procedura zamówienia od strony technicznej. Czy muszę im podesłać dokładny projekt w jakimś programie graficznym, czy wystarczy, że wypiszę w mailu numery i dane, a oni sami to odpowiednio rozplanują na blaszce? Jeśli ktoś z Was korzystał z ich usług, to dajcie znać, jak oceniacie kontakt i czas realizacji. No i najważniejsze pytanie – czy stacje kontroli pojazdów nie robią problemów, gdy widzą nową, lśniącą tabliczkę na starszym pojeździe? Wolę się upewnić, zanim wydam kasę na produkcję elementu, który potem diagnosta zakwestionuje.