Tabliczki znamionowe zastępcze do przyczepki
Cytat z Terevi data 19 czerwca 2026, 16:51Dzień dobry, mam taką nietypową sprawę związaną z rejestracją starszego sprzętu. Kupiłem okazyjnie naczepę, ale podczas dokładniejszych oględzin okazało się, że brakuje na niej oryginalnego oznaczenia producenta – prawdopodobnie odpadło albo zostało zerwane podczas wcześniejszych napraw blacharskich. Muszę teraz wyrobić zamiennik, żeby wszystko było legalnie podczas badania technicznego. Znalazłem w sieci zakład ZP Krupa, który ma w ofercie tabliczki znamionowe wykonywane na zamówienie. Wygląda to całkiem profesjonalnie, ale zastanawiam się, jak wygląda procedura zamówienia od strony technicznej. Czy muszę im podesłać dokładny projekt w jakimś programie graficznym, czy wystarczy, że wypiszę w mailu numery i dane, a oni sami to odpowiednio rozplanują na blaszce? Jeśli ktoś z Was korzystał z ich usług, to dajcie znać, jak oceniacie kontakt i czas realizacji. No i najważniejsze pytanie – czy stacje kontroli pojazdów nie robią problemów, gdy widzą nową, lśniącą tabliczkę na starszym pojeździe? Wolę się upewnić, zanim wydam kasę na produkcję elementu, który potem diagnosta zakwestionuje.
Dzień dobry, mam taką nietypową sprawę związaną z rejestracją starszego sprzętu. Kupiłem okazyjnie naczepę, ale podczas dokładniejszych oględzin okazało się, że brakuje na niej oryginalnego oznaczenia producenta – prawdopodobnie odpadło albo zostało zerwane podczas wcześniejszych napraw blacharskich. Muszę teraz wyrobić zamiennik, żeby wszystko było legalnie podczas badania technicznego. Znalazłem w sieci zakład ZP Krupa, który ma w ofercie tabliczki znamionowe wykonywane na zamówienie. Wygląda to całkiem profesjonalnie, ale zastanawiam się, jak wygląda procedura zamówienia od strony technicznej. Czy muszę im podesłać dokładny projekt w jakimś programie graficznym, czy wystarczy, że wypiszę w mailu numery i dane, a oni sami to odpowiednio rozplanują na blaszce? Jeśli ktoś z Was korzystał z ich usług, to dajcie znać, jak oceniacie kontakt i czas realizacji. No i najważniejsze pytanie – czy stacje kontroli pojazdów nie robią problemów, gdy widzą nową, lśniącą tabliczkę na starszym pojeździe? Wolę się upewnić, zanim wydam kasę na produkcję elementu, który potem diagnosta zakwestionuje.