Zgoda na wyjazd dziecka za granicę (Warszawa)
Cytat z Loriaa data 22 marca 2026, 19:26Добрий день! Потрібна порада. Плануємо з сином (10 років) поїхати на канікули до Італії. Чоловік залишається у Варшаві через роботу. Чи потрібен дозвіл від нього на виїзд дитини? І як це правильно оформити, щоб на кордоні не було проблем? Боюся, що італійські прикордонники можуть бути дуже суворі, особливо коли дитина подорожує з одним із батьків.
Добрий день! Потрібна порада. Плануємо з сином (10 років) поїхати на канікули до Італії. Чоловік залишається у Варшаві через роботу. Чи потрібен дозвіл від нього на виїзд дитини? І як це правильно оформити, щоб на кордоні не було проблем? Боюся, що італійські прикордонники можуть бути дуже суворі, особливо коли дитина подорожує з одним із батьків.
Cytat z Anton Pov data 22 marca 2026, 19:28Вітання! Так, дозвіл від чоловіка обов'язково потрібен. І це стосується не лише виїзду з Польщі, а й в'їзду до Італії та повернення назад. Найкраще зробити нотаріальну згоду з перекладом на італійську або англійську мову, щоб не було мовних непорозумінь.
Ми з дружиною нещодавно їздили з донькою до Іспанії, і я робив такий дозвіл через сайт - https://www.expert-docs.com/varshava/
Там усе дуже зручно: заповнив заявку, мені зателефонували, все пояснили українською. Підготували текст дозволу українською та англійською, з чітким зазначенням маршруту і терміну поїздки. Я завірив у нотаріуса у Варшаві (це зайняло 15 хвилин), і на кордоні жодних питань не виникло. До речі, працюють без передоплати – це дуже зручно. Тож не ризикуйте, зробіть усе офіційно – і подорож буде спокійною.
Вітання! Так, дозвіл від чоловіка обов'язково потрібен. І це стосується не лише виїзду з Польщі, а й в'їзду до Італії та повернення назад. Найкраще зробити нотаріальну згоду з перекладом на італійську або англійську мову, щоб не було мовних непорозумінь.
Ми з дружиною нещодавно їздили з донькою до Іспанії, і я робив такий дозвіл через сайт - https://www.expert-docs.com/varshava/
Там усе дуже зручно: заповнив заявку, мені зателефонували, все пояснили українською. Підготували текст дозволу українською та англійською, з чітким зазначенням маршруту і терміну поїздки. Я завірив у нотаріуса у Варшаві (це зайняло 15 хвилин), і на кордоні жодних питань не виникло. До речі, працюють без передоплати – це дуже зручно. Тож не ризикуйте, зробіть усе офіційно – і подорож буде спокійною.