Nawigacja po forum
Musisz się zalogować jeżeli chcesz umieszczać wpisy i zakładać tematy.

Zwykłe baterie czy jednak akumulatorki, co wychodzi taniej?

Siema wszystkim, mam taki mały problem domowy, z którym zapewne wielu z Was się mierzy na co dzień. Moje dzieciaki dostały ostatnio sporo zabawek na pilota, jakieś grające pluszaki i inne cuda i no po prostu nie wyrabiam na kupowanie nowych ogniw. Co chwilę coś przestaje działać, a w domu płacz, bo autko nie jeździ. Kupuję zazwyczaj te najtańsze w markecie, ale to mija się z celem, bo padają po dosłownie dwóch dniach intensywnego użytkowania. Zastanawiam się poważnie nad przejściem na wielorazowe rozwiązanie i stąd moje pytanie do Was. Czy taka akumulatorowa bateria faktycznie zachowuje pojemność po kilkudziesięciu ładowaniach, czy to tylko chwyt marketingowy i po kilku miesiącach i tak trzeba kupować nowe? I drugie pytanie, jaka ładowarka do tego ma sens, bo na rynku jest tego oporu i kompletnie nie wiem, czym się kierować przy wyborze. Zależy mi na czymś, co nie spali mi domu i nie wykończy ogniw po pięciu użyciach. Jak to u Was wygląda, opłaca się w to wchodzić przy dużej ilości sprzętu w domu?