Jak sie ubieracie
Cytat z Maryśa21 data 1 listopada 2022, 15:51Ja lubię klasyczne ubrania tak samo bieliznę dzienną
na chłodne dni musi być z naturalnych materiałów oraz funkcjonalna
Ja lubię klasyczne ubrania tak samo bieliznę dzienną
na chłodne dni musi być z naturalnych materiałów oraz funkcjonalna
Cytat z Maryśa21 data 13 grudnia 2022, 09:40Ja lubię klasyczne ubrania - mają być z naturalnych dzianin i komfortowe.
Również bielizna dzienna i nocna ma być wygodna.
Ostatnio kupilam sobie fajny peniuar z jedwabiu wiskozowego
Jeżeli nie znacie bielizny z jedwabiu wiskozowego Marki Mewa Lingerie polecam wam
Ja lubię klasyczne ubrania - mają być z naturalnych dzianin i komfortowe.
Również bielizna dzienna i nocna ma być wygodna.
Ostatnio kupilam sobie fajny peniuar z jedwabiu wiskozowego
Jeżeli nie znacie bielizny z jedwabiu wiskozowego Marki Mewa Lingerie polecam wam
Cytat z Kornelia data 17 grudnia 2022, 16:48Cytat z jagnatka data 22 kwietnia 2021, 09:06Jak się ubieracie? Ja cały czas się miotam, ponieważ przy moim typie kolorystycznym i figurze powinnam dbać o balans, ale nie chce wyglądać za poważnie i nie bardzo pasuje mi typ sportowy. Celuję w casual, ale jak się już skupię na szukaniu fasonów i kolorów to już energii brak na dodatki i coś co mnie wyróżni i doda świeżości. Moje koleżanki noszą się w takim młodzieżowym chyba stylu typu płaszczyk i adidasy, a ja przy nich wyglądam jak ich starsza ciocia. Czy komuś pomogła faktycznie profesjonalna stylizacja albo może jakiś fajny filmik/ poradnik jak dodatki mogą zmieniać charakter stylizacji w ramach tego samego zestawu ubrań?
Pomijając kwestie doboru garderoby, sposobu tworzenia swojego stylu, kolorów itp. powiem jedno, bo zwróciłam uwagę na to co napisałaś o koleżankach - nie sugeruj się tym zupełnie. "(...) wyglądam jak ich starsza ciocia" - owszem są takie style ubioru, które mogą się wydawać bardziej "ciotkowe" niż ubieranie się np. w sportowe buty i obcisłe dżinsy, bo będzie tam więcej koszul, eleganckich bluzek, mokasynów czy garniturów/garsonek, skórzane buty zamiast sneakersów, koszulka polo zamiast wyciętej koszulki czy elegancki płaszcz wełniany, a nie pikowana kurtka. Każdy ma swój styl i to jest ważne w czym dobrze się czujesz i wyglądasz. Ja wychodzę zawsze z założenia, że nie da się wyglądać za elegancko, ale zawsze można za to być ubranym niestosownie.
Kierując się tą myślą, gdy w podstawówce przychodziłam w zwykły dzień w białej koszuli i znajomi pytali mnie czy mamy dziś jakąś uroczystość, nie czułam się zakłopotana, byłam DUMNA. Od małego miałam swój styl (wiadomo, w jakimś stopniu generowany przez mamę, ale jednak kontynuowany i dopracowywany przeze mnie), teraz też mając 21 lat ubieram się klasycznie, prosto i z klasą. To jest moja wizytówka i moja druga skóra. Nawet kiedy 50 osób dookoła założy dżinsy i t-shirt, ja zostanę w chinosach, koszuli i loafersach. 🙂 Oczywiście nie znaczy to, że na rower też pójdę w mokasynach haha Strój sportowy do sportu, piżama do spania, koszulka i szorty na lato, ale wszystko z głową i w zgodzie ze sobą.Pozdrawiam!
Cytat z jagnatka data 22 kwietnia 2021, 09:06Jak się ubieracie? Ja cały czas się miotam, ponieważ przy moim typie kolorystycznym i figurze powinnam dbać o balans, ale nie chce wyglądać za poważnie i nie bardzo pasuje mi typ sportowy. Celuję w casual, ale jak się już skupię na szukaniu fasonów i kolorów to już energii brak na dodatki i coś co mnie wyróżni i doda świeżości. Moje koleżanki noszą się w takim młodzieżowym chyba stylu typu płaszczyk i adidasy, a ja przy nich wyglądam jak ich starsza ciocia. Czy komuś pomogła faktycznie profesjonalna stylizacja albo może jakiś fajny filmik/ poradnik jak dodatki mogą zmieniać charakter stylizacji w ramach tego samego zestawu ubrań?
Pomijając kwestie doboru garderoby, sposobu tworzenia swojego stylu, kolorów itp. powiem jedno, bo zwróciłam uwagę na to co napisałaś o koleżankach - nie sugeruj się tym zupełnie. "(...) wyglądam jak ich starsza ciocia" - owszem są takie style ubioru, które mogą się wydawać bardziej "ciotkowe" niż ubieranie się np. w sportowe buty i obcisłe dżinsy, bo będzie tam więcej koszul, eleganckich bluzek, mokasynów czy garniturów/garsonek, skórzane buty zamiast sneakersów, koszulka polo zamiast wyciętej koszulki czy elegancki płaszcz wełniany, a nie pikowana kurtka. Każdy ma swój styl i to jest ważne w czym dobrze się czujesz i wyglądasz. Ja wychodzę zawsze z założenia, że nie da się wyglądać za elegancko, ale zawsze można za to być ubranym niestosownie.
Kierując się tą myślą, gdy w podstawówce przychodziłam w zwykły dzień w białej koszuli i znajomi pytali mnie czy mamy dziś jakąś uroczystość, nie czułam się zakłopotana, byłam DUMNA. Od małego miałam swój styl (wiadomo, w jakimś stopniu generowany przez mamę, ale jednak kontynuowany i dopracowywany przeze mnie), teraz też mając 21 lat ubieram się klasycznie, prosto i z klasą. To jest moja wizytówka i moja druga skóra. Nawet kiedy 50 osób dookoła założy dżinsy i t-shirt, ja zostanę w chinosach, koszuli i loafersach. 🙂 Oczywiście nie znaczy to, że na rower też pójdę w mokasynach haha Strój sportowy do sportu, piżama do spania, koszulka i szorty na lato, ale wszystko z głową i w zgodzie ze sobą.
Pozdrawiam!
Cytat z Maryśa21 data 6 stycznia 2023, 23:54Ja lubię styl casualowy i ostatnio kupiłam sobie
eleganckie bluzki wiskozowe do pracy
noszą się dobrze i pasują do spodni oraz spódnicy.
Ja lubię styl casualowy i ostatnio kupiłam sobie
eleganckie bluzki wiskozowe do pracy
noszą się dobrze i pasują do spodni oraz spódnicy.
Cytat z Meghan data 8 stycznia 2023, 13:35Witam,
Z wiekiem jestem fanem marki Lavard, Quiosque, Monnari, kiedyś Orsay, niestety ta sieć zniknęła z galerii handlowych. Zawsze też można coś interesującego i nietypowego znaleźć w TK Maxx. Czytam też cytowany wcześniej blog Ubieraj się klasycznie. Pozdrawiam.
Witam,
Z wiekiem jestem fanem marki Lavard, Quiosque, Monnari, kiedyś Orsay, niestety ta sieć zniknęła z galerii handlowych. Zawsze też można coś interesującego i nietypowego znaleźć w TK Maxx. Czytam też cytowany wcześniej blog Ubieraj się klasycznie. Pozdrawiam.
Cytat z kamilla data 16 stycznia 2023, 18:06Jest mi miło, że znalazłeś marki, które odpowiadają Twoim gustom. Marki takie jak Lavard, Quiosque, Monnari i Orsay oferują stylowe i eleganckie ubrania, które mogą być idealne dla osób, które cenią sobie klasyczny styl. TK Maxx jest również dobrym miejscem do znalezienia ciekawych i niepowtarzalnych ubrań, ponieważ często oferują one przecenione produkty znanych marek. Blog "Ubieraj się klasycznie" to również świetne źródło inspiracji dla osób, które chcą uczyć się jak układać swoją garderobę w klasycznym stylu.
Jest mi miło, że znalazłeś marki, które odpowiadają Twoim gustom. Marki takie jak Lavard, Quiosque, Monnari i Orsay oferują stylowe i eleganckie ubrania, które mogą być idealne dla osób, które cenią sobie klasyczny styl. TK Maxx jest również dobrym miejscem do znalezienia ciekawych i niepowtarzalnych ubrań, ponieważ często oferują one przecenione produkty znanych marek. Blog "Ubieraj się klasycznie" to również świetne źródło inspiracji dla osób, które chcą uczyć się jak układać swoją garderobę w klasycznym stylu.
https://www.rst.software/services/web-development
Cytat z Maryśa21 data 17 stycznia 2023, 14:54Ja lubię styl sportowy jest wygodny
a że mogę sobie na to pozwolić chodzę w
są wygodne i komfortowe
Ja lubię styl sportowy jest wygodny
a że mogę sobie na to pozwolić chodzę w
są wygodne i komfortowe
Cytat z elvis1997xx data 19 stycznia 2023, 11:12Ja mam odwieczny dylemat, dobrze wygladać, czy mieć wygode w noszeniu, a więc w domu dresik i bluzy, a do biura koszula i jeansy
Ja mam odwieczny dylemat, dobrze wygladać, czy mieć wygode w noszeniu, a więc w domu dresik i bluzy, a do biura koszula i jeansy
Cytat z Maryśa21 data 24 lutego 2023, 21:05Cytat z Karolina R. data 29 września 2022, 09:07Na co dzień ze względu na pracę w biurze staram się ubierać w rzeczy z kategorii codziennej ( https://sztukawyboru.club/kto-powiedzial-ze-ubranie-do-pracy-ma-byc-smutnym-uniformem/ ) jedynie w domu i na placu zabaw w dzieckiem prezentuję styl swobodny ze względu na wygodę i konieczność swobodnego ruchu. Nie przejmuję się, że mogę wyglądać poważniej od koleżanek z pracy ponieważ gdybym miała dostosować się do nich musiałabym nosić adidasy/tenisówki, modne poprzecierane dżinsy i tanio wyglądające swetry/bluzki a za bardzo mi to zgrzyta i nie jest zgodne z moim stylem ponieważ stawiam na naturalne materiały i jednak bardziej klasyczne kroje.
Mój mąż uczy wf więc chodzi w dresach i podkoszulki z bawełny krótki rękaw
ze względu na charakter pracy ma taki strój. Ale na wyjścia do restauracji ubiera się bardziej elegancko:)
Cytat z Karolina R. data 29 września 2022, 09:07Na co dzień ze względu na pracę w biurze staram się ubierać w rzeczy z kategorii codziennej ( https://sztukawyboru.club/kto-powiedzial-ze-ubranie-do-pracy-ma-byc-smutnym-uniformem/ ) jedynie w domu i na placu zabaw w dzieckiem prezentuję styl swobodny ze względu na wygodę i konieczność swobodnego ruchu. Nie przejmuję się, że mogę wyglądać poważniej od koleżanek z pracy ponieważ gdybym miała dostosować się do nich musiałabym nosić adidasy/tenisówki, modne poprzecierane dżinsy i tanio wyglądające swetry/bluzki a za bardzo mi to zgrzyta i nie jest zgodne z moim stylem ponieważ stawiam na naturalne materiały i jednak bardziej klasyczne kroje.
Mój mąż uczy wf więc chodzi w dresach i podkoszulki z bawełny krótki rękaw
ze względu na charakter pracy ma taki strój. Ale na wyjścia do restauracji ubiera się bardziej elegancko:)
Cytat z Meghan data 26 lutego 2023, 10:30Szukałam bluzek pod żakiety/marynarki ze stójką, ale nie zapinanych pod szyję. Trudna sprawa. Wczoraj znalazłam stronę van.graaf.com. Firma ma też sklepy stacjonarne w dużych miastach. Oferta jest zróżnicowana cenowo, ale parę klasyków w dobrej cenie można znaleźć. Pzd.
Szukałam bluzek pod żakiety/marynarki ze stójką, ale nie zapinanych pod szyję. Trudna sprawa. Wczoraj znalazłam stronę van.graaf.com. Firma ma też sklepy stacjonarne w dużych miastach. Oferta jest zróżnicowana cenowo, ale parę klasyków w dobrej cenie można znaleźć. Pzd.