Ścieżka forum - jesteś tutaj:FORUMTematy rozmów: GarderobaMinimalizm
lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Minimalizm

PreviousPage 2 of 2
nie mam zasad przepustowosci ale jak potrzebuje to kupuje. pozbylam sie ze swojego zycia okropnego zwyczaju kupowania czegos na poprawe humoru. Kupuje tylko rzeczy które kazała mi pani od pielegnacji wlosow albo pani która zajmuje sie moją buzią. do rossmana juz nie chodze, tylko po mydlo i zel pod prysznic ale i to tylko jak potrzeba.
Kupuję rzeczy dobre jakosciowo i w miare uniwersalne (pisałam kiedys o tym). Sportowa kurtka kupiona na rower jesienią (na szose, wiec wymagane bylo zeby byla w miare przylegająca) jest kurtka z długim tyłem i do wspinaczki, byla ze mna nie tylko na rowerze ale i w górach w typowo zimowych warunkach jako warstwa pod puchówke. czasem nawet szła na sama góre.
Przyznam szczerze ze nie korcą mnie reklamy, czasem kupuje cos tylko dlatego ze chcialabym. Zaczęłam tak robic bo rok temu w jakims Azjatyckim miescie (nie pamietam którym) musiałam czekac w galerii handlowej wiec chwile sie włóczyłam p sklepach. W zarze byla piekna sukienka ktora pasowala idealnie ale stwierdzilam ze nie potrzebuje mimo ze wybierałam sie na wesele latem i bylaby idealna, bo mialam jedna sukienke w ktorej bylam na wielu weselach, ale nadal jest zjawiskowa. W ogóle na polskie kosztowała 150 ziko a przysiegam ze pieknie mi było. Wróciłam do polski i musiałam po miesiacu isc do galerii do zary bo mi sie rozpruła moja stara podkoszulka ( a tam maja najlepsze na swiecie) i wchodze a tam za 109 złotych ta sukienka z azji) no i ostatecznie kupiłam i byłam w niej na weselu. w miedzyczasie okazalo sie ze moja weselna ma mala dziurke na dole (ma juz 8 lat, nic zatem dziwnego). Od tamtej pory nie kupiłam jednak w sieciowce nic. bo nie potrzebowałam a takie zachcianki jak ta sukienka naprawde nie są u mnie czeste. ale mysle ze warto czasem sobie sprawic przyjemnosc. Jednak dopiero wtedy kiedy mamy ogarniete te wszystkie impulsy
Z przydatnych gadzętów mogę na pewno wymienić kubek termiczny:
Można sobie zaparzyć smaczną kawę w domu 🙂

Pytanie: dlaczego chcesz kupować nowe ubrania? Zapisz sobie na kartce tę odpowiedź i drąż dalej: dlaczego to jest dla Ciebie ważne? Jakie potrzeby spełniasz w ten sposób?
Nie chcę dawać gotowych odpowiedzi, bo nie znam Cię, ale tak jakoś czuję, że jak sobie na to odpowiesz, to szybciej będziesz wiedziała, jak sobie pomóc. Jak dla mnie podstawą są dobrze dobrane jeansy. Warto jest zerknać sobie na tę markę.

Najbardziej uniwersalne są jeansy o prostym kroju:

na temat łączenia różnych sztuk mega fajnie opisano w jednym z artykułów tutaj https://dzienny.pl/  Co do minimalizmu iżuteria skórzana naprawdę ma swój unikalny charakter i doskonale wpisuje się w minimalistyczny styl. Jest zarówno elegancka, jak i subtelna, idealna do różnych okazji. Warto dbać o taki dodatek, bo potrafi naprawdę odmienić każdy look.

PreviousPage 2 of 2