lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Stylowe ubrania dla dzieci

PreviousPage 3 of 3

Dziecku które dużo się rusza musi być przede wszystkim wygodnie i nie może parzyć się w ubraniach z byle jakim składem więc naturalne materiały to mój priorytet. Dla mnie stylowe ubranka dla dziecka to takie, w których będzie wyglądał ciekawie, oryginalnie i ładnie. Nie mam tu na myśli prezentowania klasycznej elegancji na co dzień bo tą zostawiam dziecku na wyjątkowe okazje (zawsze staram się żeby był ubrany odpowiednio do okazji) ale bardziej utrzymanie pewnego określonego sposobu ubierania się tak żeby uczył się tworzyć swój własny styl nawet jeżeli ma się mieścić wyłącznie w kategorii casual.  Nie pomogę więc tutaj za bardzo z konkretnymi sklepami ponieważ obecnie kiedy moje dziecko szybko wyrasta z ubrań staram się wybierać to co najlepsze z tego co nie jest bardzo drogie i jest ogólnie dostępne. Zwracam uwagę na to żeby wszystko do siebie pasowało, nie było zbyt pstrokate ale też nie unikam wzorów ponieważ uważam, że są one dzieciom potrzebne- po prostu łączę wzory z tkaninami gładkimi żeby zachować odpowiednie proporcje w ubiorze. I nie rozdzielam obecnie dziecku ubrań na wyjściowe i po domu- uważam, że obecnie nie ma to sensu, jak będzie starszy i będzie chciał się przebrać w domu to będzie to jego wybór.

Jeśli szukacie ubrań w stylu minimalistycznym dla dziecka, warto zajrzeć sobie do Mybasic:

https://mybasic.pl/145-koszulki-i-bluzki

W sklepie jest spory wybór.

Dla dzieci najlepsze materiały to te, które są miękkie, przewiewne, nie powodują podrażnień i są łatwe do czyszczenia. Oto kilka materiałów, z których warto wybierać koszulki dla dzieci:

1. Bawełna - to jeden z najbardziej popularnych materiałów do produkcji odzieży dla dzieci. Jest miękka, przewiewna i nie powoduje podrażnień skórnych. Bawełniane koszulki można prać w pralce i suszyć w suszarce bębnowej.
  2. Bambus - jest miękki, przewiewny i łatwy w utrzymaniu czystości. Jest również hipoalergiczny, co oznacza, że nie powoduje reakcji alergicznych. Koszulki z bambusa można prać w pralce i suszyć w suszarce bębnowej.
  3. Len - jest przewiewny i ma właściwości antybakteryjne, co oznacza, że nie zatrzymuje zapachów. Lenowe koszulki są również wytrzymałe i trwałe. Można je prać w pralce, ale najlepiej suszyć na powietrzu.

na fazymazy znalazlam elegancki komplet dla chłopca z kamizelką i muszką wyglada cudownie mały elegancik

Ja kupuję tylko jak nam czegoś brakuje bo dostajemy po dzieciach mojego rodzeństwa. Ale często lepsze jakościowo kupuję używane- Np z wełny merino. Stawiam na lepsze gatunkowo bo wiem, że nie tylko mój syn może wtedy w nich chodzić i nie będą szmatami po 5 praniach 🙂
Ale nie mam tak że wydaję ileś miesięcznie. Raczej raz na 2 miesiące czy nawet 3 coś kupuję - na początku noszenia danego rozmiaru gdy zorientuje się czego brakuje 🙂
Ogólnie buty najlepiej jest kupować nowe:
Jeśli szukalibyście butów dla dzieci, warto jest zerknać sobie do sklepu ebuciki.

Jadę do Holandii, mam klepnięte ekstra busy - https://www.holandia.busy.travel/

Czego tam się spodziewać cenowo? Czy zabierać ubrania z Polski?

Na miejscu jest znacznie drożej?

W garderobie dziecka nie może zabraknąć dobrej jakości skarpetek. To nie tylko istotny element codziennego ubioru, ale także kluczowy element dbania o komfort i zdrowie stóp najmłodszych. Dobrej jakości skarpetki wykonane z naturalnych, oddychających materiałów zapewniają wygodę i chronią przed otarciami oraz podrażnieniami.  W artykule https://toesandmore.pl/na-co-zwrocic-uwage-wybierajac-skarpetki-na-lato-dla-niemowlaka/ znajdziemy cenne informacje.

Sklep internetowy Globy zadowolił mnie wysokim poziomem obsługi. Byłem bardzo zadowolony z zakupu. Doskonały stosunek jakości do ceny, solidne opakowanie, wszystko dotarło w nienaruszonym stanie. Chciałbym szczególnie podkreślić szybką dostawę - zamówienie złożyłem wieczorem, a następnego dnia paczka była już u mnie. Wszystko jest bardzo proste, możesz zamówić klikając w link.

Ubrania kupuje jak widzę, że syn czy corka wyrasta. Ale kupuje np. teraz max 5 par spodni. Mam suszarke, więc szybciej wszystko mam gotowe. Generalnie odkad jest suszarka ograniczyłam ilość ubran

Jeśli chodzi o buty to wyłącznie skóra oraz polskie marki:

https://ikonamody.pl/sandaly-damskie-wiazane-trend-ktory-powraca-w-2025-roku/

latem uwielbiam sandałki 🙂

Ostatnio po przejechaniu się na H&m z rozmiarem staram się jeździć z dzieckiem,mierzyć i kupować. Głownie H&m, Zara, C&a czasem Mango online 😉

A jeśli szukasz zniżek w sieci, najlepiej jest je sobie wczesniej porównać:

https://shopngo.pl/

A możesz to zrobić na tej stronie - jest tutaj lista promocji w sklepach na ubrania oraz dodatki dla dzieciaczków.

Organizuję wyprawkę dla siostry, która urodzi za dwa miesiące. Przeglądałam polskie ubrania dla dzieci i Endo ma śliczne body i pajacyki. Myślę o zestawie dla noworodka w delikatnych kolorach – beże, biel, szarości. Zależy mi na ubrankach z naturalnych tkanin, bez sztucznych włókien. Chciałabym kupić różne rozmiary, żeby siostra miała na pierwsze miesiące. Ważne, żeby zapięcia były wygodne przy przewijaniu. Planuję dodać też śpioszki i czapeczki. Ktoś wie, jak tam wygląda kwestia rozmiaru dla niemowląt?

PreviousPage 3 of 3