W jaki sposob oszczędzać
Cytat z Sajson data 16 lipca 2026, 12:51Najważniejsza jest systematyczność. Sam na początku wpłacałem niewielkie kwoty i traktowałem to bardziej jako budowanie nawyku niż inwestowanie. Po kilku miesiącach okazało się, że uzbierała się całkiem przyjemna suma. Dzisiaj staram się część pieniędzy trzymać w bezpieczniejszych instrumentach, a część inwestować długoterminowo. Głównie działam z Freedom24. Mają ogromny wybór instrumentów, można złożyć portfel dostosowany do akceptowanego ryzyka. To wszystko trwa, ale podejmowanie decyzji opartych na danych po prostu się opłaca.
Najważniejsza jest systematyczność. Sam na początku wpłacałem niewielkie kwoty i traktowałem to bardziej jako budowanie nawyku niż inwestowanie. Po kilku miesiącach okazało się, że uzbierała się całkiem przyjemna suma. Dzisiaj staram się część pieniędzy trzymać w bezpieczniejszych instrumentach, a część inwestować długoterminowo. Głównie działam z Freedom24. Mają ogromny wybór instrumentów, można złożyć portfel dostosowany do akceptowanego ryzyka. To wszystko trwa, ale podejmowanie decyzji opartych na danych po prostu się opłaca.