Ubrania firmy Monika Kamińska
Cytat z **emk** data 27 sierpnia 2020, 21:38Cytat z Bloodorange data 26 sierpnia 2020, 09:06Cytat z ding_yun data 25 sierpnia 2020, 20:16Nie rozumiem też zupełnie czemu znakomita większość sukienek zawsze jest długości przed kolano - dla wielu sylwetek mało w gruncie rzeczy korzystnej i na pewno nie najbardziej eleganckiej.
Już w lipcu 2015 napisałam do pani Kamińskiej maila z pytaniem, czy istnieje/ będzie istnieć możliwość zamówienia sukienek w długości innej niż standardowa, i dostałam odpowiedź, że nie przewiduje takiej opcji - jak widać, od tej pory nic się nie zmieniło:-)
Ja się nie dziwię, że sukienki/spódnice mają jedną długość. Zawsze znajdzie się ktoś komu będzie długość nie pasować- chociażby z racji wzrostu- kobiecie o wzroście 1,8m będzie spódnica kończyć się w innym miejscu niz kobiecie o wzroście 1,6m. W tych ubraniach można jednak trochę wydłużyć dół, bo jest spory zapas materiału(o skróceniu już nie wspomnę). MK chyba nawet kiedys tłumaczyła czemu jest taka długość jak jest na instagramie.
Cytat z Bloodorange data 26 sierpnia 2020, 09:06Cytat z ding_yun data 25 sierpnia 2020, 20:16Nie rozumiem też zupełnie czemu znakomita większość sukienek zawsze jest długości przed kolano - dla wielu sylwetek mało w gruncie rzeczy korzystnej i na pewno nie najbardziej eleganckiej.
Już w lipcu 2015 napisałam do pani Kamińskiej maila z pytaniem, czy istnieje/ będzie istnieć możliwość zamówienia sukienek w długości innej niż standardowa, i dostałam odpowiedź, że nie przewiduje takiej opcji - jak widać, od tej pory nic się nie zmieniło:-)
Ja się nie dziwię, że sukienki/spódnice mają jedną długość. Zawsze znajdzie się ktoś komu będzie długość nie pasować- chociażby z racji wzrostu- kobiecie o wzroście 1,8m będzie spódnica kończyć się w innym miejscu niz kobiecie o wzroście 1,6m. W tych ubraniach można jednak trochę wydłużyć dół, bo jest spory zapas materiału(o skróceniu już nie wspomnę). MK chyba nawet kiedys tłumaczyła czemu jest taka długość jak jest na instagramie.
Cytat z Malena data 27 sierpnia 2020, 21:51Jesli ktoras z Was polowala na klasyczne Audrey 1.0 - to na stronie jest prawie pelna rozmiarowka (czarny zamsz) i sporo dostepnych rozmiarow z innych wersji kolorostycznych. Az sie zastanawialam, czy to nie jakis błąd na stronie, skoro ten model to taki hit ktory podobno znika w parę godzin, ale wyglada na to, ze nie.
Jesli ktoras z Was polowala na klasyczne Audrey 1.0 - to na stronie jest prawie pelna rozmiarowka (czarny zamsz) i sporo dostepnych rozmiarow z innych wersji kolorostycznych. Az sie zastanawialam, czy to nie jakis błąd na stronie, skoro ten model to taki hit ktory podobno znika w parę godzin, ale wyglada na to, ze nie.
Cytat z **emk** data 27 sierpnia 2020, 22:24Cytat z Malena data 27 sierpnia 2020, 21:51Jesli ktoras z Was polowala na klasyczne Audrey 1.0 - to na stronie jest prawie pelna rozmiarowka (czarny zamsz) i sporo dostepnych rozmiarow z innych wersji kolorostycznych. Az sie zastanawialam, czy to nie jakis błąd na stronie, skoro ten model to taki hit ktory podobno znika w parę godzin, ale wyglada na to, ze nie.
To nie jest błąd. MK naprodukowała tego modelu w tych kolorach trochę na zapas w większych ilościach- jak widze. Po prostu rynek nasycił się tym modelem już dość mocno- w końcu to są porządnie wykonane buty, więc nie niszczą się po 3 wyjściach(no chyba że ktoś masakrycznie niszczy buty- ale to wtedy kupuje Z Deichmanna za 60zl). A ile można mieć identycznych czarnych balerinek? Plus marcowa duża akcja sprzedażowa na pewno do tego się przyczyniła
Cytat z Malena data 27 sierpnia 2020, 21:51Jesli ktoras z Was polowala na klasyczne Audrey 1.0 - to na stronie jest prawie pelna rozmiarowka (czarny zamsz) i sporo dostepnych rozmiarow z innych wersji kolorostycznych. Az sie zastanawialam, czy to nie jakis błąd na stronie, skoro ten model to taki hit ktory podobno znika w parę godzin, ale wyglada na to, ze nie.
To nie jest błąd. MK naprodukowała tego modelu w tych kolorach trochę na zapas w większych ilościach- jak widze. Po prostu rynek nasycił się tym modelem już dość mocno- w końcu to są porządnie wykonane buty, więc nie niszczą się po 3 wyjściach(no chyba że ktoś masakrycznie niszczy buty- ale to wtedy kupuje Z Deichmanna za 60zl). A ile można mieć identycznych czarnych balerinek? Plus marcowa duża akcja sprzedażowa na pewno do tego się przyczyniła
Cytat z Malena data 30 sierpnia 2020, 18:27W odpowiedzi na przewijajace sie tutaj pytanie : "jeśli nie Kamińska, to co?" - odkrylam dzis outlet damski SuitSupply. Jest polska wersja sklepu. Tu link np. do marynarek (ich jest najwiekszy wybór) :
https://suitsupply.com/pl-pl/women/l_jackets-outlet
Te sklady, te kolory, te fasony!
W odpowiedzi na przewijajace sie tutaj pytanie : "jeśli nie Kamińska, to co?" - odkrylam dzis outlet damski SuitSupply. Jest polska wersja sklepu. Tu link np. do marynarek (ich jest najwiekszy wybór) :
Cytat z **emk** data 30 sierpnia 2020, 19:14Cytat z Malena data 30 sierpnia 2020, 18:27W odpowiedzi na przewijajace sie tutaj pytanie : "jeśli nie Kamińska, to co?" - odkrylam dzis outlet damski SuitSupply. Jest polska wersja sklepu. Tu link np. do marynarek (ich jest najwiekszy wybór) :
Umm... komplety od Suit Supply piękne, ale niestety- odpowiednie dla jeszcze mniej biuściastych kobiet niż MK(w ogóle dla mniej krągłych). Ogólnie fasony przypominają mi Massimo Dutti. Szkoda, bo wyglądają ciekawie.
Jednak mając niestandardową sylwetkę(nawet jak wpasowuje sie w rozmiarówkę) ma się ograniczone możliwości. Zwłaszcza kupowanie ubran z tkanin przez internet jest kłopotliwe.
Cytat z Malena data 30 sierpnia 2020, 18:27W odpowiedzi na przewijajace sie tutaj pytanie : "jeśli nie Kamińska, to co?" - odkrylam dzis outlet damski SuitSupply. Jest polska wersja sklepu. Tu link np. do marynarek (ich jest najwiekszy wybór) :
Umm... komplety od Suit Supply piękne, ale niestety- odpowiednie dla jeszcze mniej biuściastych kobiet niż MK(w ogóle dla mniej krągłych). Ogólnie fasony przypominają mi Massimo Dutti. Szkoda, bo wyglądają ciekawie.
Jednak mając niestandardową sylwetkę(nawet jak wpasowuje sie w rozmiarówkę) ma się ograniczone możliwości. Zwłaszcza kupowanie ubran z tkanin przez internet jest kłopotliwe.
Cytat z **emk** data 4 września 2020, 09:11Do sklepu stacjonarnego wjechały już T-shirty, niedługo będą online. Podobno za 189zl ?
Jak Wam się podobają?
Do sklepu stacjonarnego wjechały już T-shirty, niedługo będą online. Podobno za 189zl ?
Jak Wam się podobają?
Cytat z Sokrowisie data 4 września 2020, 17:19Jeśli to jest ten jesienny hit... to słabo. Te podkoszulki są drogie, dosyć krótkie, uwielbiam basicowe podkoszulki, ale te od Moniki mi się nie podobają - są krotkie i mają brzydkie dekolty. Jeśli któraś z Was szuka fajnych podkoszulków w „normalnej” cenie to polecam małą polską markę Vvidoki.
Jedna z Was pisała, ze baleriny są dostępne, stare swetry też... Ciekawe co takiego ma nas zaskoczyć. Kiedyś jej marka byka dla mnie ciekawa, ale jest coraz gorzej. W ogóle rozmiarówka u MK jest dziwna. Mam standardowy rozmiar M, jakiez było moje zdziwienie, gdy kupiłam spódnicę w rozmiarze M, a ta zleciała mi z bioder :/
Jeśli to jest ten jesienny hit... to słabo. Te podkoszulki są drogie, dosyć krótkie, uwielbiam basicowe podkoszulki, ale te od Moniki mi się nie podobają - są krotkie i mają brzydkie dekolty. Jeśli któraś z Was szuka fajnych podkoszulków w „normalnej” cenie to polecam małą polską markę Vvidoki.
Jedna z Was pisała, ze baleriny są dostępne, stare swetry też... Ciekawe co takiego ma nas zaskoczyć. Kiedyś jej marka byka dla mnie ciekawa, ale jest coraz gorzej. W ogóle rozmiarówka u MK jest dziwna. Mam standardowy rozmiar M, jakiez było moje zdziwienie, gdy kupiłam spódnicę w rozmiarze M, a ta zleciała mi z bioder :/
Cytat z **emk** data 6 września 2020, 18:00Marka MK stoi ubraniami-basicami, więc wcale się nie zdziwię jak te tshirty to będzie hit jesieni. No bo co u nich najlepiej się sprzedaje? Baleriny Audrey 1.0- proste płaskie buty, (kolory są opcjonalne), wełniane sweterki- proste, klasyczne, bez ozdób. To na tym MK najwięcej zarabia a nie przekombinowanych ciuchach typu pomaranczowy garnitur sprzed 3 lat(którego do dzisiaj sprzedać nie może), dziwne kowbojki, które dalej są w całej rozmiarówce czy niezgrabne, przerysowane sukienki.
Zreszta MK zapowiada pozostałe rzeczy z kolekcji jako „hit, sztos i rewelacja”(swoją drogą nie lubię takiego określania kolekcji, bo czuję, że ktoś próbuje narzucić mi swoje zdanie, a ja wolę sama ocenić czy coś jest „super” czy „meh”)
Marka MK stoi ubraniami-basicami, więc wcale się nie zdziwię jak te tshirty to będzie hit jesieni. No bo co u nich najlepiej się sprzedaje? Baleriny Audrey 1.0- proste płaskie buty, (kolory są opcjonalne), wełniane sweterki- proste, klasyczne, bez ozdób. To na tym MK najwięcej zarabia a nie przekombinowanych ciuchach typu pomaranczowy garnitur sprzed 3 lat(którego do dzisiaj sprzedać nie może), dziwne kowbojki, które dalej są w całej rozmiarówce czy niezgrabne, przerysowane sukienki.
Zreszta MK zapowiada pozostałe rzeczy z kolekcji jako „hit, sztos i rewelacja”(swoją drogą nie lubię takiego określania kolekcji, bo czuję, że ktoś próbuje narzucić mi swoje zdanie, a ja wolę sama ocenić czy coś jest „super” czy „meh”)
Cytat z Marta_G data 9 września 2020, 22:44Cytat z Malena data 30 sierpnia 2020, 18:27W odpowiedzi na przewijajace sie tutaj pytanie : "jeśli nie Kamińska, to co?" - odkrylam dzis outlet damski SuitSupply. Jest polska wersja sklepu. Tu link np. do marynarek (ich jest najwiekszy wybór) :
Pozwolę sobie kontynuować ten mały offtopic.Po kliknięciu w ten link przepadłam! Dotąd SuitSupply znałam tylko z rozważań mojego partnera, nie miałam pojęcia, że mają też linię damską. W zeszły poniedziałek zamówiłam sobie jeden z garniturów - Cameron, granatowy, wykonany z mieszanki wełna 80% moher 20%. Z drżącym sercem, ponieważ nie ma na stronie żadnej damskiej tabeli wymiarów, wybrałam więc mój standardowy rozmiar.
Paczka dotarła dosyć szybko, bo już w piątek (a idzie z Holandii). Jednak jakież było moje negatywne zaskoczenie, gdy odkryłam, że ta cudna wełniana marynarka ma podszewkę z poliestru! Po tak znanej marce garniturowej spodziewałam się zdecydowanie czegoś innego. Widocznie uznali, że kobiety nie będą wymagać niczego więcej poza porządną tkaniną wierzchnią. Przykre to, jednak ze względu na korzystną cenę i przyjemną wełnę, poważnie rozważam wymianę podszewki na wiskozową u krawcowej.
Co do rozmiarówki, w spodnie się nie zmieściłam, ale brałam takie ryzyko pod uwagę. Marynarka kupiona w moim typowym rozmiarze leży bardzo dobrze (mam dość standardową sylwetkę wpisującą się w rozmiarówkę, szczupłą i niewielki biust).
Dodam jeszcze na koniec, że garnitur na stronie miał podany jedynie skład tkaniny wierzchniej, o podszewce ani słowa. Ale nawet przez myśl mi nie przeszło, że ktoś mógłby jako podszewkę do włoskiej wełny wpakować poliester... Eh. Rozczarowałam się mocno.
Pozwolę sobie kontynuować ten mały offtopic.Po kliknięciu w ten link przepadłam! Dotąd SuitSupply znałam tylko z rozważań mojego partnera, nie miałam pojęcia, że mają też linię damską. W zeszły poniedziałek zamówiłam sobie jeden z garniturów - Cameron, granatowy, wykonany z mieszanki wełna 80% moher 20%. Z drżącym sercem, ponieważ nie ma na stronie żadnej damskiej tabeli wymiarów, wybrałam więc mój standardowy rozmiar.
Paczka dotarła dosyć szybko, bo już w piątek (a idzie z Holandii). Jednak jakież było moje negatywne zaskoczenie, gdy odkryłam, że ta cudna wełniana marynarka ma podszewkę z poliestru! Po tak znanej marce garniturowej spodziewałam się zdecydowanie czegoś innego. Widocznie uznali, że kobiety nie będą wymagać niczego więcej poza porządną tkaniną wierzchnią. Przykre to, jednak ze względu na korzystną cenę i przyjemną wełnę, poważnie rozważam wymianę podszewki na wiskozową u krawcowej.
Co do rozmiarówki, w spodnie się nie zmieściłam, ale brałam takie ryzyko pod uwagę. Marynarka kupiona w moim typowym rozmiarze leży bardzo dobrze (mam dość standardową sylwetkę wpisującą się w rozmiarówkę, szczupłą i niewielki biust).
Dodam jeszcze na koniec, że garnitur na stronie miał podany jedynie skład tkaniny wierzchniej, o podszewce ani słowa. Ale nawet przez myśl mi nie przeszło, że ktoś mógłby jako podszewkę do włoskiej wełny wpakować poliester... Eh. Rozczarowałam się mocno.
Cytat z **emk** data 11 września 2020, 22:28Cytat z Sokrowisie data 4 września 2020, 17:19Jeśli to jest ten jesienny hit... to słabo. Te podkoszulki są drogie, dosyć krótkie, uwielbiam basicowe podkoszulki, ale te od Moniki mi się nie podobają - są krotkie i mają brzydkie dekolty.
No i jest hit. Koszulki rozeszły się w 10 minut.
Cytat z Sokrowisie data 4 września 2020, 17:19Jeśli to jest ten jesienny hit... to słabo. Te podkoszulki są drogie, dosyć krótkie, uwielbiam basicowe podkoszulki, ale te od Moniki mi się nie podobają - są krotkie i mają brzydkie dekolty.
No i jest hit. Koszulki rozeszły się w 10 minut.